Torsdag den 25. april fordeles 60.000 kr. til lokale idrætsudøvere og ildsjæle – og der er spænding til det sidste…

Feltet er tæt, når Årets Idrætspriser 2018 skal uddeles i Vordingborg Kommune. Festlighederne er i år henlagt til Idrætshøjskolen Bosei i Præstø torsdag den 25. april. Der skal fordeles seks hovedpriser samt en række priser for lokale præstationer i DM, NM, EM og VM.

– Det er imponerende at se den drivkraft, der findes i det lokale idrætsliv, siger Henrik Pape, formand for Vordingborg Idrætsråd og medlem af juryen. Der bliver virkelig ydet en kæmpe frivillig indsats rundt omkring.

Juryen består derudover af repræsentanter fra Vordingborg kommune samt Øernes Revision, SuperBrugsen Lendemark og Møns Bank, der sponserer priserne, så der er noget at dele ud.

Stærke nomineringer

Festen starter allerede kl. 17.30 med spisning, og fra kl. 19 går det løs med overrækkelserne:

Årets idrætstalent/idrætsudøver er en person eller et hold, der har ydet en ekstraordinær præstation eller indsats ud over det sædvanlige i det forgangne år. Modtageren profilerer sin aktivitet og har et potentiale, der kan videreudvikles. Vinderen kan se frem til 15.000 kr.

– Her har vi nomineret fire personer, som udfolder deres idræt på hver sin måde, fortæller Henrik Pape. Det er gymnasten Peter Andreas, bueskytten Simon Olsen, billardspilleren Anders Henriksen og golfspilleren Alexander Frances.

Årets idrætsleder/ildsjæl er en leder, som gennem en årrække har ydet en særlig frivillig og uegennyttig indsats i en af Vordingborg Kommunes idrætsforeninger. Her kan vinderen se frem til 5.000 kr.

– Vi har fundet frem til fire ledere, som alle har fokus på deres foreningers ve og vel, fortsætter Henrik Pape.

De nominerede er Conni Dalsgaard, Præstø, Preben Villadsen, Stege, Tina Hansen og Jens Christian Børsmose, begge Vordingborg.

Årets Idrætsforening er en forening eller afdeling, som i det forløbne år har gennemgået en særlig udvikling og/eller løftet sig til gavn for området. Vinderen modtager 15.000 kr. – og “Runner up” (nr. 2) modtager 10.000 kr.

Nomineret her er Vordingborg Billard Club, Danseklubben Møn, Bokseklubben Tårnet 74, Vordingborg Judo og Jiu Jitsu samt Nyråd IF og Langebæk Alliancen.

Nye priser

SuperBrugsen Lendemark er ny medarrangør i år og har bevirket, at tre nye priser kan uddeles. Det er Årets Kammerat, Årets Gode Historie og Årets Overraskelse, som hver modtager 5.000 kr.

– Sidstnævnte skal netop være en overraskelse, fortæller Henrik Pape, men som Årets Kammerat har vi nomineret bokseren Ali Dadayev og golfspilleren Søren Lønborg.

I kategorien Årets Gode Historie er Team Storstrøm (badminton) og Jette Pedersen (Møn Golfklub) nomineret.

Åbent for alle

Alle er velkomne på Bosei torsdag den 25. april.

– Vi håber, at mange foreninger vil se spisningen som en oplagt mulighed for at “aflønne” deres frivillige kræfter for indsatsen i det forløbne år, siger Henrik Pape.

Det er gratis at deltage i selve prisoverrækkelserne fra kl. 19, mens spisningen koster 179 kr. pr. person (inkl. øl/vin eller vand). Tilmelding på www.moensbank.dk/sport senest den 10. april.

Fotos:
Sidste års fortjenstfulde vindere: Årets leder Lars Lejre, Årets forening Ørslev Gymnastik- og Idræt samt Årets talent Anders Henriksen.
Årets Idrætspriser plejer at være et tilløbsstykke med godt 200 deltagere, her fra DGI Huset i Vordingborg i 2018.