Onsdag den 18. april fordeles 40.000 kr. til lokale idrætsudøvere og ildsjæle – og der er spænding til det sidste…

Feltet er tæt, når Vordingborg Idrætsråd og Vordingborg Kommune i samarbejde med Øernes Revision og Møns Bank holder fest i DGI Huset Vordingborg onsdag den 18. april. Der skal fordeles fire hovedpriser samt en række priser for lokale præstationer i DM, NM, EM og VM.

– Det er imponerende at se den drivkraft, der findes i det lokale idrætsliv, siger Henrik Pape, formand for Vordingborg Idrætsråd og medlem af juryen. Der bliver virkelig ydet en kæmpe frivillig indsats rundt omkring.

Juryen består derudover af repræsentanter fra Vordingborg kommune samt Øernes Revision og Møns Bank, der sponserer priserne, så der er noget at dele ud.

Stærke nomineringer
Festen starter allerede kl. 17.30 med spisning, og fra kl. 19 går det så løs med overrækkelserne.

Årets idrætstalent/idrætsudøver er en person eller et hold, der har ydet en ekstraordinær præstation eller indsats ud over det sædvanlige i det forgangne år. Modtageren profilerer sin aktivitet og har et potentiale, der kan videreudvikles. Vinderen kan se frem til 10.000 kr.

– Her har vi nomineret tre personer, som udfolder deres idræt på hver sin måde, fortæller Henrik Pape. Det er bueskytten Simon Olsen, billardspilleren Anders Henriksen og svømmeren Maya Krogh Brønnicke.

Årets idrætsleder/ildsjæl er en leder, som gennem en årrække har ydet en særlig frivillig og uegennyttig indsats i en af Vordingborg Kommunes idrætsforeninger. Også her kan vinderen se frem til 10.000 kr.

– Vi har fundet frem til fem ledere, som alle har fokus på deres foreningers ve og vel, fortsætter Henrik Pape.

De nominerede er Jens-Peter Hansen, Preben Villadsen, Lars Lejre, Per Damkjær og Suzanne Wittrock – de to sidstnævnte er indstillet som én prismodtager.

Årets Idrætsforening er en forening eller afdeling, som i det forløbne år har gennemgået en særlig udvikling og/eller løftet sig til gavn for området. Vinderen modtager 12.500 kr. – og “Runner up” (nr. 2) modtager 7.500 kr.

Nomineret her er Vordingborg Billard Club, Ørslev Gymnastik og IF, Bokseklubben Tårnet 74, Bogø IF og Nyråd IF.

Åbent for alle
Alle er velkomne i DGI Huset onsdag den 18. april.

– Vi håber, at mange foreninger vil se spisningen som en oplagt mulighed for at “aflønne” deres frivillige kræfter for indsatsen i det forløbne år, siger Henrik Pape.

Det er gratis at deltage i selve prisoverrækkelserne fra kl. 19, mens spisningen koster 169 kr. pr. person (inkl. en øl/vand eller vin). Tilmelding på www.moensbank.dk/sport senest den 16. april.


Ørslev Gymnastik og IF er blandt de nominerede til Årets Idrætspriser i Vordingborg kommune.

Yderligere oplysninger:
Henrik Pape, Vordingborg Idrætsråd, tlf. 2311 9727
Bjarne Malmros, kultur- og fritidskonsulent, Vordingborg Kommune, tlf. 4013 3766
Peter Hansen, Øernes Revision, tlf. 5538 1234
Carl Henrik Paulsen, Møns Bank, tlf. 5586 1531