I vores arbejde støder vi jævnligt på virksomhedsejere (af såvel enkeltmandsfirmaer som selskaber) der ikke har haft fokus på fakturaer for indkøbte varer og ydelser. I nogle tilfælde, betaler man som privatperson for virksomhedens varer eller ydelser, hvilket også er helt i orden. Men, fakturaen skal være udstedt til virksomheden, da man i yderste konsekvens kan blive nægtet moms- og skattefradrag for købet, hvis fakturaen bliver udtaget til kontrol.

Tilsvarende gælder det også om, at være meget omhyggelig med bilag for repræsentationsudgifter og gaver. Her gælder det også, at der på bilaget skal være anført hvem der har deltaget i arrangementet eller hvem der har modtaget gaven. Her vil moms- og skattefradrag ligeledes blive nægtet, hvis fakturaen bliver udtaget til kontrol. Vedlagt har vi fornøjelsen at fremsende seneste nummer af Revisor Informerer. I bladet kan du blandt andet læse om:

  • Registrering af selskabers reelle ejere – ejerregisteret tager en tur mere
  • Udvidet momsfradrag for holdingselskaber
  • Spar op til kommende virksomhed – to spændende ordninger
  • Forskellige skatteregler ved crowdfunding
  • Mulighed for skattefri uddannelse

Hvis artiklerne giver anledning til spørgsmål, er vi altid klar til at hjælpe.

Hermed ønskes et rigtig godt efterår 🙂

Hent bladet her